Co zrobić z lekko przeleżałymi jabłkami? Gdy już stają się mniej soczyste nie wyrzucaj. Polecam udusić wraz z kawałkiem mięska i przyprawami. Stworzysz nowy ciekawszy smak i urozmaicisz tradycyjna kuchnie. Pyszny obiadek dla każdego, a szczególnie dla pacjentów z nadciśnieniem. Bez soli, z małą zawartością tłuszczu i jedyne 310kcal. Prosty i smaczny pomysł na obiad dla jednej osoby.
Produkty:
- 1 plaster cielęciny (70g)
- 1 średniej wielkości jabłko (150g) lub więcej polecam te kwaskowate
- 1 gruby plaster cebuli (15g)
- 2 ziemniaki (150g)
- 5 małych mrożonych kwiatów brokuła (150g)
- 1 liść sałaty
- 1 mały pomidor (50g)
- 2 łyżki soku z cytryny.
Przepis: Plaster cielęciny posyp curry, szczyptą imbiru i kurkumy, posyp pokrojoną w drobną kostkę cebule i zostaw na 4 godziny w lodówce. 2 ziemniaki gotuj z 2 łyżkami kminku i 1 łyżeczką gałki muszkatołowej pod przykryciem. Brokuły ugotuj również z kminkiem, bez soli. Zobaczysz, będzie ci smakowało. Cielęcinę przerzuć do rondelka wlej 3/4 szklanki wody i duś na małym ogniu, w tym czasie obierz jabłko i krojąc je w dowolnej wielkości kawałki wrzuć do rondla z cielęciną wraz z 2 łyż. soku z cytryny. Duś na małym ogniu kilka-kilkanaście minut i smacznego!!! Do dekoracji i smaku połóż na talerzu liść sałaty i pokrój pomidora. Smacznego!!!
Mighty useful. Make no mistake, I apaipcrete it.
🙂
Strony
Ostatnie wpisy
Kategorie
Najnowsze komentarze
Archiwa
Tagi
Privacy Overview
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Subskrybuj naszą stronę
Bądź zawsze na bieżąco, z naszymi postami i nowościami na stronie.